Det er vigtigt med et godt fællesskab

Fællesskab er en følelse af sammenhold, af kammeratskab. Det er, når mennesker mødes og deler i hinandens selskab, for at nyde hinandens selskab. Fællesskab er en følelse af at være forbundet med andre, af at være forenet med dem. Det er en varm og trøstende følelse, som fylder os med lykke og fred.

Fællesskab kommer af det latinske ord “fellowship”, som betyder “at dele brød”. Når vi mødes for at spise og nyde hinandens selskab, oplever vi fællesskab. Det er derfor, at fællesskab ofte findes på steder, hvor der serveres mad, som f.eks. ved en Thanksgiving-middag eller en gryderet. Vi mødes for at nyde maden og for at nyde hinandens selskab.

Fællesskab kan også findes på steder, hvor folk samles for at gøre noget sammen, f.eks. ved en gudstjeneste eller et klubmøde. Når vi gør noget sammen, er vi forenet i et formål, og vi føler os tættere på hinanden. Det er det, der giver fællesskab sin kraft; det bringer os sammen og hjælper os til at føle os forbundet med andre.

Fællesskab er en vidunderlig ting, og det er noget, som vi alle bør stræbe efter. Når vi har fællesskab i vores liv, er vi omgivet af varme og kærlighed. Vi er gladere og mere tilfredse, og vi føler os som en del af noget større end os selv. Det er det, der gør fællesskab så specielt; det giver os mulighed for at komme i kontakt med andre på et dybt plan, og det fylder os med lykke og fred.