Madpakker til skolebørn

Madpakker i skolen kan give eleverne en god mulighed for at få næringsrige, afbalancerede måltider og lære sunde spisevaner. Som forældre er det vigtigt at sikre, at madpakkerne er velafbalancerede og indeholder fødevarer fra forskellige fødevaregrupper.

For børn i skolealderen fokuserer ernæringskravene på at give nok energi (kalorier) og vigtige næringsstoffer som protein, kulhydrater og fedtstoffer for at opretholde vækst og udvikling. Det er også vigtigt, at madpakker ikke indeholder for meget fedt, sukker eller salt.

Ideelt set bør en afbalanceret madpakke indeholde en kombination af følgende fødevarer:
-Stærkeholdige fødevarer som brød, kartofler, pasta eller ris
-Proteinholdige fødevarer som kød, fisk, æg, bønner eller tofu
-Frugt og grøntsager
-Mejeriprodukter som mælk, ost eller yoghurt
-En sund snack som nødder, frø eller tørret frugt.

Hvis du vil have mest muligt ud af en madpakke, skal du inkludere masser af farverig frugt og grøntsager. De er ikke kun fulde af fibre og vitaminer, men de giver også variation og gør frokosten mere tiltalende. Det er vigtigt at holde madpakker kølige; brug en isoleret madpakke eller madkasse med en kølepakke i for at holde maden frisk indtil frokosttid